Producătorul de vinuri Villa Vinèa şi-a majorat vânzările cu 23% în 2021 după ce segmentul HoReCa a revenit la nivelul de dinainte de pandemie. Crama din judeţul Mureş a înregistrat o cifră de afaceri de 3,8 mil. lei, cel mai bun rezultat de până acum

Autor: Cristina Roşca 24.03.2022

Producătorul de vinuri Villa Vinèa din judeţul Mureş şi-a majorat anul trecut afacerile cu 23% comparativ cu 2020, primul an de pandemie, după ce vânzările din HoReCa au reuşit să crească şi să revină la nivelul de dinaintea crizei sanitare. Relaxarea restricţiilor comparativ cu 2020 (deşi nu total) a făcut ca segmentul HoReCa să creas­că, însă şi retailul (modern şi magazinele de specia­li­tate) a rămas pe un trend ascendent.

„Creşterile de pe aceste două verticale de afaceri ne confirmă că în 2021 consumul s-a îmbunătăţit comparativ cu primul an de pandemie, dar şi că strategia noastră de busi­ness a dat roade. Dacă în HoReCa am reuşit să creş­tem, în ciuda lipsei de predic­ta­­bi­litate a industriei, în ceea ce pri­veşte tu­ris­­mul la cra­mă, aco­lo nu am atins ve­ni­tu­ri­le pre­­pan­demi­ce. Acest lucru este aso­ciat cu scă­derile dra­matice în­re­gistrate de turismul de in­coming“, a decla­rat Mircea Matei, di­rec­­tor ge­neral al Villa Vinèa.