Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat de la Auchan România clădirea fostei fabrici Ford din Bucureşti, un imobil istoric pe care intenţionează să îl restaureze în următorii doi ani şi să îl trasnforme într-o zonă de retail

Autor: Roxana Rosu 24.03.2022

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (BVB: ONE) a  cumpărat de la Auchan România fosta fabrică Ford din Bucureşti, un imobil istoric pe care intenţionează să îl restaureze în următorii doi ani şi să amenajeze spaţii de retail, parte a complexului One Floreasca City.

”Suntem încântaţi de achiziţia fostei fabrici Ford pentru că este un loc unic în regiunea Europei Centrale şi de Est. Suntem hotărâţi să o refacem astfel încât să poată fi din nou o destinaţie înfloritoare, plină de viaţă şi un reper de neratat pe agenda oricărui vizitator al Bucureştiul. La One United Properties, scopul nostru a fost întotdeauna să dezvoltăm zone urbane viabile, sănătoase, care să ofere armonie, rezilienţă economică, sustenabilitate ecologică şi socială. Împreună cu angajamentul nostru de a investi în restaurarea acestui imobil istoric, achiziţia de astăzi întăreşte şi mai mult dedicarea noastră pentru regenerarea urbană şi restaurarea gloriei de odinioară a clădirilor abandonate. Rămânem angajaţi să readucem în circuitul reperelor din Bucureşti astfel de locuri, păstrând în acelaşi timp moştenirea şi frumuseţea acestora”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Clădirea, situată în cadrul dezvoltării One Floreasca City a One United Properties, a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operaţională din Europa de Est. Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat la începutul anilor 1930 chiar de către Henry Ford. Fabrica s-a deschis în 1936, având 100 de angajaţi. Aproximativ 2.500 de vehicule au fost asamblate în fabrică an de an, până în 1948, când fabrica a fost închisă după ce România a intrat sub influenţa sovietică. Principalul automobil construit în fabrica din Bucureşti a fost Ford V8 Fordor Sedan.

One United Properties intenţionează să restaureze integral fabrica şi să o transforme într-un spaţiu retail, care va include un supermarket Auchan concept store de peste 2000 mp, magazine şi restaurante cu terase ample, distribuite în spaţiul de 6 metri înălţime de la parter şi primul etaj.