Dezvoltatorul de centre de date Tema Energy vine la Bursa de la Bucureşti prin Goldring în lunile următoare

Autor: Cristina Bellu 24.03.2022

Tema Energy, furnizor de tehnologie specializat în construcţia de centre de date pe care le execută cu personal propriu, urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti în primul semestru al acestui an, potrivit informaţiilor transmise joi de reprezentanţii companiei.

Procesul de listare este asistat de Goldring, societate de investiţii din Târgu Mureş cu peste 20 de ani de activitate pe piaţa locală de capital.

“Ne dorim un free-float sănătos, care să asigure o valoare de piaţă reală şi corectă, însă nu ne grăbim - rămânem flexibili şi responsabili faţă de business şi de ceilalţi acţionari. Bursa va crea multiple instrumente pe care suntem pregătiţi să le fructificăm. Printre acestea se numără accesul la capital pentru noi direcţii strategice, prin emisiune de acţiuni sau obligaţiuni, achiziţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi retenţia de personal esenţial – o resursă cheie pentru activitatea Tema Energy”, explică Mihai Manole, Managing Partner Tema Energy.

Înfiinţată în 2002, compania are în prezent peste 100 de clienţi, printre cele mai importante proiecte gestionate în 2021 numărându-se Cluster Power - Data Center Craiova (unul dintre cele mai mari centre de date din zona Europei de Sud-Est), proiectarea şi construcţia de centre de date către Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu S&T, dar şi reabilitarea coridorului de cale ferată Braşov - Sighişoara ca subantreprenor de specialitate al Alstom pentru CFR.

Tema Energy a raportat afaceri de 8,75 milioane de euro în 2021, cu 22% mai mult decât în 2020, în timp ce profitul a crescut cu 40% faţă de anul precedent.

Planurile pe termen lung ale companiei vizează ca în următorii cinci-zece ani să-şi mărească cifra de afaceri cu 10%-15% anual. De asemenea, instituţia are în plan ca într-un termen de 2-3 ani să se extindă la nivel regional, în ţările vecine României.