Producătorul de plasă din fibră de sticlă BICO Industries a preluat o companie cu acelaşi obiect de activitate din Republica Moldova: Avem un plan de investiţii de 19 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.03.2022

♦ În acelaşi timp, până la sfârşitul lunii aprilie, compania va finaliza un proiect de investiţii în valoare totală de 12 milioane de lei, prin care va extinde cu 30% capacitatea de producţie a fabricii BICO din Vaslui.

Producătorul de plasă din fibră de sticlă BICO Industries, parte a holdingului de materiale de construcţii ROCA Industry, a achiziţionat compania cu acelaşi obiect de activitate Terra Impex din Republica Moldova, făcân­du-şi astfel intrarea pe o nouă piaţă. Finalizarea tranzacţiei a avut loc pe 23 martie 2022.

„Avem o strategie cu trei piloni de dezvoltare, pri­mul dintre ei fiind creş­te­rea capacităţii de pro­duc­ţie a fabricii din Re­publica Moldova (Terra Impex SRL) cu 50%, ajun­gând ast­fel până la 30 de mi­lioane mp/an. Valoarea to­ta­lă a planului de inves­ti­ţii, care include şi achiziţia, se ridică la 19 milioane de lei“, a spus Adrian Butuc, CEO al BICO Industries.

În acelaşi timp, până la sfârşitul lunii aprilie, com­pa­nia va finaliza un proiect de investiţii în valoare tota­lă de 12 mil. lei, prin care va extin­de cu 30% capacitatea de pro­duc­ţie a fabricii BICO din Vaslui. În plus, la fabrica din Piatra-Neamţ va dema­ra un proiect de investiţii cu o valoare totală estimată la 44 de milioane de lei, pen­tru dezvoltarea unor noi linii de business din spec­trul textilelor tehnice.