Gothaer Asigurări Reasigurări şi-a schimbat începând de vineri denumirea în urma preluării companiei de către Allianz-Ţiriac Asigurări

Autor: Roxana Rosu 25.03.2022

Gothaer Asigurări Reasigurări şi-a schimbat începând de vineri denumirea în Allianz-Ţiriac Unit Asigurări, în urma preluării companiei de către Allianz-Ţiriac Asigurări

Aceasta este prima achiziţie realizată de Allianz-Ţiriac.

 „Noua etapă în care păşeşte compania noastră ne oferă oportunitatea de a fi identificaţi ca parte a unuia dintre cei mai mari şi cunoscuţi asigurători din România, Allianz-Ţiriac Asigurări şi ne va ajuta să ne integrăm mai uşor în structura acestuia. Cu toate acestea, până la momentul integrării, vom continua să funcţionăm ca o entitate independentă de acţionarul nostru, păstrând aceeaşi abordare de afaceri axată pe înţelegerea nevoilor şi aşteptărilor clienţilor noştri, oferindu-le acestora produse şi servicii de asigurare de calitate. Activitatea companiei se va desfăşura în continuare normal, ca şi până acum, dar beneficiind de susţinerea unui acţionar puternic”, precizează Ciprian Pop, CEO Allianz-Ţiriac Unit.

În 2021, Allianz-ŢIriac Unit a înregistrat o creştere de 16,26% a subscrierilor, până la 90,5 milioane de lei. Creşterea a fost generată preponderent de segmente asigurări de călătorie (+52%) asigurări Storno (+186%), asigurări CARGO (+98%), asigurări CAR (+80%) sau asigurările CASCO (+39%).

Reprezentanţii Allianz-Ţiriac Unit Asigurări precizează că redenumirea companiei nu influenţează în niciun fel relaţia cu clienţii şi partenerii de afaceri sau contractele de asigurare aflate în vigoare. 

Allianz-Ţiriac a primit atât aprobarea Consiliului Concurenţei, cât şi pe cea a ASF, iar finalizarea întegrării Gothaer în cadrul Allianz-Ţiriac va avea loc până la finalul anului 2022. La finalul anului 2021, portofoliul Gothaer Asigurări era estimate la 83,3 mil. lei. Tranzacţia de preluare a fost semnată şi anunţată public de cele două părţi la începutul lunii decembrie 2020.