Ţara care îşi avertizează populaţia să facă economie de curent electric pentru că este posibil să rămâna fără. Care este motivul pentru care au ajuns în situaţia asta

Autor: Dorin Oancea 26.03.2022

Japonia a lansat marţi un apel de urgenţă către cetăţeni, companii şi autorităţi locale pentru a economisi energie, avertizând asupra unor posibile pene de curent, după ce un cutremur masiv a oprit mai multe centrale electrice, iar vremea neobişnuit de rece a crescut cererea, scrie Reuters.

În timp ce în Tokyo ningea şi temperatura a scăzut brusc la 4 grade Celsius, Tokyo Electric Power Co a declarat că 2-3 milioane de gospodării ar putea rămâne fără energie electrică după ora 20.00 la rata actuală de utilizare a energiei.

"În acest ritm, ne apropiem de o stare în care va trebui să desfăşurăm întreruperi de energie electrică similare cu cele care au avut loc după cutremur (săptămâna trecută)", a declarat ministrul Economiei, Comerţului şi Industriei (METI), Koichi Hagiuda.

În cadrul unei conferinţe de presă convocate în grabă, Hagiuda a cerut o economie suplimentară de energie de aproximativ 5% în fiecare oră, între orele 15 şi 20, echivalentul a aproximativ 2 milioane de kilowaţi pe oră.

Retailerul de produse electronice Bic Camera a declarat că a oprit aproximativ jumătate din televizoarele din peste 30 dintre magazinele sale din estul Japoniei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro