Un salariu pe zi. Un customer success specialist câştigă, în medie, 1.300 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 28.03.2022

Un customer success specialist câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 1.300 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un angajat pe această poziţie este de obicei responsabil pentru menţinerea loialităţii clienţilor şi de promovarea relaţiilor pe termen lung cu clienţii lor.

„Clienţii sunt o prioritate pentru orice business, atât pe partea de achiziţie, cât mai ales pe cea de retenţie. Un specialist capabil să ofere suport, să identifice şi să rezolve potenţialele probleme, să abordeze urgenţele are un rol esenţial în consolidarea acestei relaţii. Un customer success specialist este persoana care răspunde solicitărilor partenerilor, oferind toate informaţiile şi soluţiile optime. Atenţia deosebită la detalii, proactivitatea şi orientarea spre clienţi sunt calităţi care descriu candidatul ideal pentru această poziţie. Angajatorii caută de regulă oameni cu o experienţă semnificativă în account management, iar oferta salarială medie este de 1.300 de euro. Responsabilităţile diferă de o companie la alta, atât în funcţie de domeniu, cât şi de cerinţele specifice, cum ar fi cunoaşterea unor anumite limbi străine”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale pentru acest tip de job sunt următoarele: bonus de performanţă, prime de sărbători, tichete de masă, reduceri în reţeaua internă de colaboratori, abonament la servicii medicale private, reduceri la abonamente medicale, zile de concediu în funcţie de senioritate, zi liberă de ziua de naştere, abonament la sala de sport, timp de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra remote, traininguri de specializare şi sprijin în reconversii profesionale interne. În prezent, 547 de posturi vacante pentru poziţia de customer success specialist sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Bucureşti, în regim de muncă remote, Cluj şi Iaşi.