Premierul Ciucă spune că jumătate din profiturile Nuclearelectrica şi Romgaz pe 2021 vor merge la investitori: randamente de 4% şi 6,4%. Nuclearelectrica ar urma să distribuie 509 mil. lei. Romgaz, suma de 949 mil. lei

Autori: Roxana Rosu , Tibi Oprea 28.03.2022

Executivul va aproba în şe­dinţa de vineri o hotărâre de Guvern prin care stabileşte ca 50% din dividendele de la Nuclearelectrica şi Romgaz să revină investitorilor, iar restul profiturilor din 2021 să poată fi folosite pentru investiţii, în contextul creşterii preţurilor de pe piaţa energiei.

„Vom aproba o hotărâre de Guvern prin care venim să conso­li­dăm măsurile luate pentru sprijinirea populaţiei şi protecţia cetăţenilor faţă de creşterea preţurilor la energie şi gaze, în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităţilor de extracţie offshore, precum şi asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 şi 4 la Centrala nucleară de la Cernavodă“, a declarat Nicolae Ciucă.