Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Marcel Murgoci, Estinvest: Am remarcat o reticenţă privind intrările agresive în piaţă. Investitorii, în aşteptarea rezultatelor financiare din T1/2022

Autor: Eduard Ivanovici 29.03.2022

Investitorii la nivel internaţio­nal oferă semnale moderate de intrare în pieţe, anticipând între timp rezultatele financiare ale emitenţilor din primele trei luni ale anului, a spus Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare al societăţii de brokeraj Estinvest, în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 28 martie.

„Am remarcat în această perioadă - vizavi de ce se întâmplă pe plan extern - că există o reticenţă din partea investitorilor pentru intrările mai agresive în piaţă. Probabil că aşteaptă şi rezultatele financiare pe T1/2022. Sunt importante pentru că jumătate din acest trimestru a cuprins şi impactul evenimentelor din Ucraina.“ Luni, la ora 12:00, indicele paneuropean Stoxx 600 afişa un declin de 6,9% în 2022. Prin comparaţie, indicele BET era pe minus cu 4,2%.

La nivel intern, reprezentantul Estinvest argumentează că statul român se află într-o poziţie duală în ceea ce priveşte noile reguli de distribuire a dividendelor companiilor unde statul este acţionar.