ZF IT Generation. Start-up Pitch. Alice Ionescu, fondator Doctorbusiness.ro: Vrem să ajungem la 10.000 de utilizatori până la finalul anului. Platforma lansată în decembrie 2021 a fost testată până în prezent de 120 de companii cu afaceri între 55.000 de lei şi 50 mil. lei

Autori: Ioana Nita , Alexandra Cepăreanu 29.03.2022

Start-up-ul local The Doctor of Your Business, care a creat o platformă Doctorbusiness.ro prin intermediul căreia orice antreprenor poate afla în ce stare de sănătate se află businessul său, şi-a propus să ajungă la 10.000 de utilizatori până la finalul acestui an. Platforma a fost lansată pe 25 decembrie 2021, până acum fiind folosită de companii din diferite industrii cu cifre de afaceri între 55.000 lei şi 50 milioane lei.

„Până în prezent, platforma a fost testată de aproximativ 120 de companii. Ţinta este de a ajunge la 10.000 de antreprenori până la sfârşitul anului 2022, dar depinde cât de repede se va întâmpla lucrul acesta pentru că sunt antreprenori care folosesc platforma lună de lună, sunt antreprenori care utilizează aplicaţia o dată la trei luni sau chiar mai rar“, a spus Alice Ionescu, fondator al Doctorbusiness.ro, în cadrul emisiunii ZF IT Generation, rubrica Start-up Pitch.

Ea a adăugat că aplicaţia poate fi utilizată de toate categoriile de businessuri – de la firmele la început de drum, până la companiile medii şi mari –, însă, cea mai mare parte dintre clienţii platformei vor fi businessuri mai mici. „Bineînţeles, o companie mare, cu o cifră de afaceri mare şi cu profitabilitate mare în mod sigur are în interior un departament de analiză financiară. Cred că le va fi de folos în special antreprenorilor la început de drum, având în vedere că resursele sunt limitate şi nu îşi permit să angajeze o persoană care să le traducă sau explice informaţiile din balanţa contabilă.“

Platforma Doctobusiness.ro pune la dispoziţia antreprenorilor o analiză financiară a businessurilor ce cuprinde indicatorii de performanţă precum venituri, cheltuieli, profit şi parcursul activităţii companiei pe parcursul anului.

„Analiza cuprinde şi ponderi care să le atragă atenţia unde au cheltuit cei mai mulţi bani, spre exemplu. Oferă informaţii despre diferenţa dintre profitul din balanţă şi cash-ul din conturi, o radiografie a surselor de finanţare. La înregistrarea în platformă nu este nevoie de un CUI al companiei sau de numele companiei. Ai nevoie doar de un telefon, un laptop sau o tabletă şi o adresă de e-mail, astfel încât să poţi crea un cont al tău în care să îţi vezi rezultatele şi să le poţi accesa“, a mai spus Alice Ionescu.

În prezent, antreprenorii care vor să obţină o analiză financiară pe Doctorbusiness.ro trebuie să plătească 50 de lei pentru fiecare astfel de raport, însă, reprezentanţii platformei au în plan şi lansarea unor abonamente.

„În prezent, plata se poate face cu cardul sau prin SMS, 10 euro sau 50 de lei. Este practic un raport de circa 30 de pagini, cu cifre, grafice, recomandări, explicaţii pentru termeni financiari. Iar accesând aplicaţia şi văzând raportul poţi să ştii dinainte dacă cererea de finanţare va fi acceptată sau respinsă de către bancă. Urmează să dezvoltăm şi abonamente.“

Planurile pe termen scurt ale reprezentanţilor start-up-ului The Doctor of Your Business vizează promovarea platformei Doctorbusiness.ro şi atragerea unui număr de 10.000 de utilizatori.

„În prezent ne concentrăm pe promovarea platformei, pentru că vrem să ajungem la cât mai mulţi antreprenori. O statistică făcută de noi arată că deşi sunt multe firme la nivel naţional care au pierderi, peste 80% dintre firmele care au intrat pe aplicaţia Doctorbusiness.ro sunt businessuri cu profit şi stabilitate financiară“, a mai spus Alice Ionescu.

 

Ce a mai spus Alice Ionescu la ZF IT Generation

Deocamdată nu am luat în calcul atragerea unei investiţii pentru dezvoltare, dar nu excludem acest lucru. În funcţie de evoluţia vânzărilor vom lua o decizie. Am primit şi câteva propuneri de colaborare în sensul acesta şi urmează să analizăm şi să dechidem. Deschidere există şi cred că totul are o soluţie.

Încă suntem în curs cu dezvoltarea aplicaţiei şi costurile nu se opresc aici.

Am făcut o statistică în urma căreia am aflat că cel puţin în 2020, din 900.000 de companii, o mare parte dintre ele au avut pierderi. Cred că accesând platforma Doctorbusiness.ro şi având acces la rezultate şi la recomandările din aplicaţie antreprenorii vor fi mai atenţi şi vor şti la ce să se uite atunci când îşi evaluează financiar bilanţul.