Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea Galaţi: Sunt companii care îşi repatriază angajaţii din Ucraina şi stau în hotelurile noastre câteva zile

Autor: Miruna Diaconu 29.03.2022

♦ Hotelurile din Galaţi, redeschise după un amplu proces de renovare şi rebranding, au înregistrat anul trecut o creştere de doar 25% a veniturilor faţă de 2020.

Traian Sandu, proprietarul gru­­pu­lui Galtour – Dunărea, care ad­mi­­nistrează hotelurile ibis şi Mercure din Galaţi, spune că în această pe­rioa­dă gradul mediu de ocu­pare atin­ge circa 80%, ca urmare a valului ma­re de refugiaţi care au ajuns în oraş, însă mulţi dintre aceş­tia sunt an­ga­jaţi re­patriaţi ai com­pa­niilor din Ucraina.

„Sosirile individuale au fost în primele două săptămâni, la noi s-au ca­zat oameni cu posibilităţi materiale mai bune, care au venit cu mijloacele de transport proprii, dar acest val a fost în primele două săptămâni. Acum operăm câteva contracte pe care le avem cu companii străine care şi-au repatriat angajaţii, sosirile indi­vi­duale au scăzut substanţial. Acum com­paniile îşi repatriază angajaţii, exis­tă un rulaj, dar aceştia sunt în tran­zit“, spune Traian Sandu.

Mulţi dintre cetăţenii ucraineni care s-au cazat la hotelurile din Galaţi au petrecut între 1 şi 3 zile acolo, iar cei care au decis să rămână pe o lungă durată s-au reorientat către închirie­rea de apartamente în oraş.