Producătroul Pambac a cumpărat cu 13 mil. lei spaţiile de depozitare şi fabrica de furaje a companiei Mândra. „În acest moment nu suntem interesaţi să cumpărăm fabrica de ulei, dar pe viitor nu excludem această posibilitate de a investi în procesare.“

Autor: Florentina Niţu 29.03.2022

Cerealcom Bacău, parte a grupului de produse de pa­ni­ficaţie Pambac, controlat majoritar de Eusebiu Guţu, a cum­părat cu 13,1 milioane lei (peste 2,6 milioane euro) pa­che­tul de active al companiei Mândra, ce include baze de de­po­zitare pentru cereale din Târgu Frumos (jud. Iaşi) şi Roşieşti (jud. Vaslui), dar şi un siloz pentru cereale şi fa­brica de nutreţuri concentrate din Tecuci (jud. Galaţi), po­trivit unui comunicat de presă al CITR, administratorul judiciar al Mândra.

„Tranzacţionarea acti­ve­lor către grupul Pambac, un brand românesc de tradiţie, este în linie cu misiunea noas­tră de a descoperi investitori care cred în România şi care pun în valoare activele achi­zi­ţio­nate, cu scopul de a genera mai departe valoare în econo­mie. Achiziţia pachetului de ac­tive, aflat în patrimoniul so­cie­tăţii Mândra, de către o com­panie cu experienţă în do­meniu şi dorinţă de dez­vol­ta­re indică premisele unor in­vestiţii rapide şi eficiente în mo­dernizare, retehnolo­gi­za­re, optimizare şi extinderea capacităţlor de stocare“, a spus Flavius Drăghici, manager de vânzări în cadrul CITR.