Firma de avocatură Filip & Company a asistat Ţiriac Imobiliare în vânzarea unui teren de 14,5 hectare în localitatea Dumbrăviţa din judeţul Timiş, către retailerul Dedeman

Autor: Roxana Rosu 29.03.2022

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Ţiriac Imobiliare în vânzarea unui teren de 14,5 hectare în localitatea Dumbrăviţa din judeţul Timiş, către retailerul Dedeman.

 “Putem observa o tendinţă de creştere pe piaţa tranzacţiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare, datorată numărului tot mai mare de tranzacţii care au fost deja încheiate sau care urmează a fi încheiate. Ţiriac Imobiliare este una dintre poveştile de succes ale antreprenoriatului românesc”, a declarat Ioana Roman, partener şi head of Real estate la Filip & Company.

Terenul este amplasat în apropierea Timişoarei, în interiorul centurii de nord a oraşului, pe drumul naţional 69 Timişoara-Arad. În Timişoara Dedeman mai are deja două magazine, ultimul fiind deschis în 2015 în urma unei investiţii de 15 mil. euro.

Ion Ţiriac a vândut în 2019 un al teren în zonă, de 8 hectare, către Ikea România, într-o tranzacţie estimată la acel moment la 8 mil. euro, adică 100 euro/mp.

Echipa care a asistat Ţiriac Imobiliare în această tranzacţie a fost coordonată de către Ioana Roman şi i-a inclus pe Andreea Gheorghiu (associate) şi Alexandru Popa (associate).