Johnson & Johnson, compania farmaceutică care produce vaccinuri anti-covid, îşi suspendă furnizarea produselor sale de îngrijire personală în Rusia

Ziarul Financiar 29.03.2022

Johnson & Johnson anunţă că suspendă furnizarea produselor sale de îngrijire personală în Rusia, alăturându-se astfel unei serii de alte companii care s-au distanţat de Rusia ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina.

Producătorul de medicamente a precizat că va continua să furnizeze medicamente şi dispozitive medicale în regiune, anunţă Reuters.

Segmentul de sănătate de consum al J&J vinde o gamă de produse pentru uz personal, inclusiv produse pentru sănătatea pielii, de înfrumuseţare şi de îngrijire orală.

Giganţii din domeniul bunurilor de larg consum, precum PepsiCo Inc, Procter & Gamble Co şi Nestle SA au declarat că vor menţine o prezenţă în Rusia pentru a furniza produse de bază pentru nutriţie şi igienă, cum ar fi laptele şi scutecele.

J&J, împreună cu alţi câţiva producători de medicamente, precum Eli Lilly and Co şi Pfizer, a declarat că va opri înscrierea produselor sale în studiile clinice din Rusia.