Un salariu pe zi. Un agent de turism câştigă, în medie, 600 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 30.03.2022

Un agent de turism are un salariu care ajunge, în medie, la 600 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie. Ridicarea restricţiilor anti-Covid a revitalizat cererea de călătorii pe fondul poftei si nevoii oamenilor de a recupera experienţele amânate în timpul pandemiei. Efectul direct al acestui context este revenirea businessurilor din turism, inclusiv din perspectiva numărului poziţiilor deschise. Persoanele care aplică la astfel de joburi au nevoie de o bază solidă de cunoştinţe specifice şi experienţă în utilizarea sistemelor de rezervări a principalilor operatori de pe piaţă. O certificare obţinută de agent de turism reprezintă un plus pentru orice candidat. De cele mai multe ori, poziţia presupune şi cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională, iar salariul unui agent de turism este în medie de 600 de euro pe lună“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale pentru acest tip de job sunt următoarele: bonus de performanţă, prime de sărbători, tichete de masă, vacanţe cu tarife reduse pentru angajaţi, abonament la servicii medicale private, asigurări de călătorie, zile de concediu suplimentare, timp de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra remote, infotripuri, traininguri de specialitate, dezvoltare profesională.

În prezent, 51 de posturi vacante de agent de turism sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Craiova, Ploieşti, Iaşi şi Timişoara. 


Ana Vişian, marketing manager: O certificare obţinută de agent de turism reprezintă un plus pentru orice candidat. De cele mai multe ori, poziţia presupune şi cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională.