Ana Dumitrache, CTP - cel mai mare dezvoltator logistic din România: Suprafeţele contractate cresc tot mai mult datorită dezvoltării e-commerce. Venim şi în România cu conceptul de spaţii de retail în parc

Autor: Bogdan Alecu 30.03.2022

♦ În parcul din Cluj CTP are 50.000 mp suprafaţă închiriabilă şi este ocupat integral, iar o suprafaţă este păstrată pentru a avea rol de „buffer“ pentru chiriaşii existenţi.

Dezvoltarea companiilor în mediul online şi completarea magazinelor fizice cu cele online le determină să închirieze spaţii lo­gistice mai mari pentru a depozita pro­du­­sele necesare. În plus, pe lângă de­pozitul standard şi în România începe să se dezvolte ideea de magazin am­plasat în spaţiul dintr-o clădire de centru logistic.

„Suprafeţele contractate cresc toc­mai pentru că există o dezvoltare pe e-com­merce şi simţim acest lucru. Există o inerţie însă, o structură. Pandemia a venit şi cu su­pra­fe­ţe mai mari şi tot mai mulţi se extind pe on­line“, a explicat Ana Dumitra­che, country head al dezvoltatorului de spaţii in­dustriale şi lo­gistice CTP România, cel mai ma­re proprie­tar de centre logistice de pe piaţa locală, cu o su­prafaţă închiriabilă totală de peste 2 mil. mp.

Dincolo de partea de depozitare, în ca­drul parcului CTP din Floreşti, de lângă Cluj, cei de la Somproduct au deschis şi un magazin de 2.500 mp, în timp ce depozitul compa­niei este amplasat în imediata vecinătate.