Un salariu pe zi. Un merchandiser câştigă, în medie, 550 de euro net pe lună. „Companiile care recrutează activ astfel de poziţii caută specialişti cu abilităţi de vânzare şi negociere, iniţiativă.“

Autor: Ramona Cornea 31.03.2022

Un angajat pe poziţia de merchandiser câştigă un salariu net care ajunge, în medie, la 550 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

De pe această poziţie,  angajaţii sunt responsabili pentru tot ceea ce se întâmplă cu un produs, din momentul în care acesta este livrat la magazin şi până în momentul în care un cumpărător îl ridică de la raft.

„Vânzările funcţionează ca un mecanism de ceas. Când vine vorba de retail, o rotiţă importantă din sistem este merchandiserul, adică persoana care monitorizează stocuri şi se asigură că fiecare produs beneficiază de expunerea potrivită în magazin. Multe locuri de muncă pentru rolul de merchandiser sunt deschise în acest moment pe platforma BestJobs pentru persoane cu studii medii finalizate, cunoştinţe de operare PC şi deţinătoare de permis de conducere categoria B. Companiile care recrutează activ astfel de poziţii caută specialişti cu abilităţi de vânzare şi negociere, iniţiativă, atenţie la detalii, creativitate şi un grad ridicat de flexibilitate, oferind salarii nete in jurul a 550 euro pe lună”, afirmă Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonus de performanţă, tichete de masă, decontare transport, abonament la servicii medicale private, zile de concediu suplimentare şi traininguri de specializare. 

În prezent, 99 de posturi vacante de merchandiser sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Braşov. 

Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs: Multe locuri de muncă pentru rolul de merchandiser sunt deschise în acest moment pe platforma BestJobs pentru persoane cu studii medii finalizate, cunoştinţe de operare PC şi deţinătoare de permis de conducere categoria B.