Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de Ştefan Vuza, vrea să răscumpere un pachet de 900.000 de acţiuni proprii, reprezentând 0,29% din capitalul social, la un preţ total de 20,8 milioane lei

Autor: Roxana Rosu 31.03.2022

Chimcomplex Borzeşti (CRC), companie controlată de Ştefan Vuza, va derula un program de cumpărare a unui pachet de 900.000 de acţiuni proprii, respectiv 0,29% din capitalul social, preţul total fiind de 20,8 milioane lei.

Acţiunile CRC au o valoare nominală de 1 lei, iar preţul de vânzare oferit de companie este de 23,2 lei/acţiune, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Intermediarul ofertei este SSIF Estinvest, iar perioada de desfăşurare a ofertei este 6-19 aprilie.

Chimcomplex a mai derulat programe de răscumpărare a acţiunilor proprii şi în luna martie, dar în niciuna din cele trei sesiuni organizate nu au avut loc tranzacţii.

Grupul, care deţine platformele Borzeşti şi Oltchim, a anunţat pe 8 martie că a depus la ASF un document de ofertă publică de cumpărare a acţiunilor emise de societate, în vederea ducerii la îndeplinire a hotărârii AGEA din data de 30 iunie 2021.

„Reamintim faptul că, prin hotărârea mai sus-menţionată, acţionarii au aprobat derularea unui program de răscumpărare a unui număr maxim de 7.059.620 acţiuni proprii, reprezentând maxim 3% din totalul acţiunilor care compun capitalul social, în vederea distribuirii acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare. Chimcomplex S.A. Borzeşti va informa acţionarii cu privire la detaliile complete ale ofertei publice, după aprobarea de către A.S.F. a documentului de ofertă publică de cumpărare acţiuni”, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Chimcomplex are o capitalizare de 5,6 miliarde lei, iar acţiunile  s-au depreciat e la începutul anului cu 21%, pe fondul unor tranzacţi de 19,3 milioane lei. Preţul unei acţiuni era vineri dimineaţă  la BVB de 19,9 lei, în creştere cu 7%.

Chimcomplex este controlată în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%) şi de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%).

Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, şi companie strategică pentru economia românească, a încheiat 2021 cu faceri de 2,24 mld. lei.