Răzvan Butucaru, partner, financial services & advisory leader, Mazars Romania: Există o gamă largă de aşteptări cu privire la nivelul de pregătire pentru IFRS 9 al instituţiilor financiare nebancare

Autor: Eduard Ivanovici 31.03.2022

Răzvan Butucaru, partner, financial services & advisory leader, Mazars Romania, a subliniat în cadrul webinarului „ZF/Loxon: The IFRS 9 Challenge. Will you be ready by 2023?” importanţa nivelului de pregătire al IFN-urilor cu privire la principiile IFRS 9 (internatioanl financial reporting standards).

„În ceea ce priveşte nivelul de pregătire al instituţiilor financiare nebancare, cred că există o gamă largă de aşteptări. Sunt instituţii care fac parte din grupuri mai mari cu un anumit nivel de experienţă privind implementarea IFRS. Totuşi, am întâmpinat aici şi dificultăţi, întrucât companiile nu au uneori datele necesare şi nu pot aplica modelele la nivel de grup. Dacă vorbim de instituţiile financiare nebancare la nivel local, există mai multe dificultăţi cu privire la mindset şi nivelul de pregătire. IFRS este în primul rând o schimbare a mindset-ului de raportare, deci impune respectarea cadrului de raportare, ceea ce impactează multe aspecte ale declaraţiilor financiare.”

 

Ce a mai afirmat Răzvan Butucaru: