Farmaciile Ropharma, venituri de 473 mil. lei în 2021 cu o reţea de 155 de unităţi. Mihai Miron, proprietar: „Mai este loc de extindere. Populaţia are nevoie de medicaţie“. Ropharma este al cincilea cel mai extins lanţ de farmacii din piaţă, având o prezenţă puternică mai ales în zona Transilvaniei

Autor: Georgiana Mihalache 04.04.2022

Lanţul de farmacii Ropharma, controlat de antreprenorul Mihai Miron, a înregistrat venituri de 473 mil. lei în 2021, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit raportului publicat de companie pe site-ul bursei. Şi profitul a crescut uşor, în acelaşi ritm cu veniturile, până la 6,3 mil. lei anul trecut. În total, 155 de farmacii funcţionează în prezent sub umbrela Ropharma.

„Aşteptările privind piaţa farmaceutică din anul acesta sunt optimiste şi avem motive rezonabile, primele trei luni din 2022 au fost peste aşteptările noastre, peste ce am bugetat, atât la vânzările în farmacii, cât şi la vânzarea angro, dar şi la producţia proprie. Se corelează şi cu ultimele hotărâri de la nivelul Ministerului Sănătăţii de corectarea preţurilor unor medicamente de import la cursul de schimb şi introducerea unor noi medicamente pe listă, produse inovatoare pentru trata­men­tul unor afecţiuni din domeniul oncologiei, neurologiei, bolilor autoimune“, a spus pentru ZF Mihai Miron, proprietarul Ropharma. Ministerul Sănătăţii a anunţat la finalul lunii martie 2022 că extinde lista de medi­camente gratuite şi compensate prin intro­ducerea pe piaţa locală a 34 de noi molecule începând cu 1 aprilie 2022. Medicamentele inovatoare se adresează pacienţilor cu afec­ţiuni precum cele neurologice şi Parkinson, boli de rinichi, pacienţilor cu afecţiuni oncologice, cei cu diabet zaharat.