Profilul studentului la programele de MBA. IT-ul, domeniul financiar şi comerţul trimit cei mai mulţi manageri să urmeze un program de MBA

Autor: Ramona Cornea 09.04.2022

Philip Nell: „Industriile se schimbă puţin de la generaţie la generaţie, singura constantă este ponderea aceasta mare de IT şi telecomunicaţii” Industria de IT a avut o pondere de 28% în anul 2021 în clasamentul industriilor din care vin studenţii români ai programelor de MBA organizate de WU Executive Academy, în creştere cu 11 puncte procentuale faţă de anul 2014 În medie, salariile absolvenţilor de MBA şi EMBA din Europa Centrală şi de Est au crescut cu 30% după un astfel de program.

IT-ul şi telecomunicaţiile, domeniul finan­ciar şi comerţul sunt în topul clasamentului industriilor care trimit cei mai mulţi mana­geri să urmeze un program de MBA. Astfel, pe primul loc în clasamentul industriilor din care vin studenţii români ai programelor de MBA organizate de WU Executive Academy este industria de IT, cu o pondere de 28% în anul 2021, în creştere de la 17% în anul 2014. Pe locul al doilea este industria financiară şi de asigurări, cu o pondere de 14%. De altfel, în 2014, această industrie era cea din care veneau cei mai mulţi studenţi ai programului de EMBA, cu o pondere de 27%. Astfel, în opt ani, ponderea studenţilor din industria finan­ciară şi de asigurări a scăzut cu patru puncte procentuale.