Acţiunile UiPath au închis săptămâna cu o creştere de 3%, o veste bună după două zile de coşmar, în care titlurile au pierdut o treime din valoare

Ziarul Financiar 03.04.2022

Acţiunile UiPath, cel mai valoros start-up tech pornit din România, care a ajuns un lider global pe piaţa roboţilor software, au închis săptămâna cu o creştere de aproape 3% a preţului, la 22,18 dolari, după două zile de coşmar în care au pierdut peste 30% din valoare, pe fondul publicării unei serii de cifre în dezacord cu aşteptările analiştilor.

Înainte de anunţarea rezultatelor financiare, pe 29 martie, acţiunile au închis ziua la 31,4 dolari. După seria de veşti publicate de companie care au fost sub estimările analiştilor, titlurile UiPath au început să sângereze, şi după două zile ajunseseră la 21,59 dolari, ştergând miliarde de dolari din valoarea companiei.
Vineri însă acţiunile au revenit pe creştere, tendinţă care s-a păstrat şi după închiderea pieţei, când titlurile UiPath au mai câştigat 0,5%. În aceste condiţii, după revenirea de vineri, săptămâna s-a încheiat pentru UiPath cu un minus de 23,52%.