Boris Johnson: Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a înfunda maşina de război a lui Putin

Autor: Andreea Tobias 03.04.2022

Boris Johnson a declarat că „atacurile josnice ale Rusiei împotriva civililor nevinovaţi din Irpin şi Bucha" sunt „încă o dovadă că Putin şi armata sa comit crime de război în Ucraina".

„Nicio negare sau dezinformare din partea Kremlinului nu poate ascunde ceea ce ştim cu toţii că este adevărul: Putin este disperat, invazia sa eşuează, iar hotărârea Ucrainei nu a fost niciodată mai puternică. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a înfunda maşina de război a lui Putin. Ne intensificăm sancţiunile şi sprijinul militar, precum şi consolidarea pachetului de sprijin umanitar pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie pe teren”, a spus prim-ministrul Marii Britanii, citat de The Guardian.

Johnson a adăugat că Marea Britanie a fost în prima linie în susţinerea anchetei Curţii Penale Internaţionale privind atrocităţile comise în Ucraina.

„Ministrul justiţiei a autorizat un sprijin financiar suplimentar şi desfăşurarea de investigatori specializaţi. Nu vom avea odihnă până când nu se va face dreptate", a afirmat premierul britanic.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în oraşele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova.

Rusia a negat acuzaţiile potrivit cărora forţele sale ar fi ucis civili în oraşul Bucha de lângă Kiev.