Carbochim Cluj-Napoca, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a cumpărat un imobil cu destinaţie industrială în valoare de 2,4 milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici 04.04.2022

Producătorul de abrazive profesionale Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC), controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, a anunţat pe 4 aprilie, la Bursa de Valori Bucureşti, achiziţionarea unui imobil de 2,4 milioane de euro.

Astfel, Carbochim a „dobândit prin cumpărare un imobil cu destinaţie industrială (producţie produse abrazive ) in municipiul Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Bulevardul Muncii nr.18”, se arată într-un raport publicat la bursă.

Acţiunile CBC s-au apreciat cu 215% în 2022, pe tranzacţii de 225.000 de lei, conform datelor de la BVB.  Compania are o valoare de piaţă de 266 de milioane de lei.

La începutul anului, Iulian Dascălu a aprobat în adunarea generală a acţionarilor vânzarea unor imobile de 120.500 de metri pătraţi, compuse din parcele de teren şi construcţii, pentru suma minimă de 42 de milioane de euro.