ANALIZĂ ZF. Cum se pregătesc hotelierii de pe litoral pentru sezonul estival: aduc angajaţi din Nepal sau Bangladesh, măresc tarifele cu 10-20% şi amenajează terasele

Autor: Mirabela Tiron 09.04.2022

Cei mai mulţi hotelieri de pe litoralul românesc deschid unităţile la 1 mai sau 1 iunie, sezonul urmând să debuteze cu tarife mai mari la cazare cu 10-20%, pe fondul creşterii costurilor cu utilităţile, potrivit oficialilor Hoteluri din Mamaia, dar şi din sudul litoralului au demarat procedurile pentru aducerea de angajaţi din Nepal sau Bangladesh.

Principala preocupare a hote­lie­rilor de pe litoralul românesc este acum refacerea echipei de an­­gajaţi cu care intră în sezonul es­­tival. Mai multe hoteluri au de­­marat procedurile pen­tru a aduce angajaţi din Bangla­desh sau Nepal,  care vor lucra pe litoral pe perioada sezonului  estival.

„Ne pregătim pentru sezonul de vară, adu­cem 55 de angajaţi din Nepal pentru cele două hoteluri şi restaurante. Nu găsim local forţă de muncă, este dificil. Estimăm un sezon bun, cererea internă este baza, dat fiind că străinii nu mai vin. Rezervările în­cep să vină în ultimul moment, acum avem doar 20 de camere rezervate pentru 1 Mai“, a spus Dan Chiparu, unul dintre acţionarii com­paniei Briza Mării Negre.