Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, afaceri de 287 mil. euro anul trecut: „Întreaga piaţă începe să se deschidă. Vedem o nevoie extinsă pentru produsele noastre“

Autor: Mirabela Tiron 06.04.2022

♦ Fabrica de fibră optică din Slatina a devenit acum cea mai  mare unitate de producţie a întregului grup italian în Europa ♦ Vom creştere capacitatea de producţie cu cel puţin 10% la Slatina ♦ Lucrăm cu celelalte fabrici ale grupului pentru a reduce impactul provocărilor în aprovizionarea cu materii prime precum cupru, material plastic, PVC.

Fabrica de cabluri electrice şi fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, a finalizat anul trecut cu afaceri de 287,4 milioane de euro, în creştere cu 29% faţă de anul anterior, iar pentru acest an a bugetat creştere, potrivit oficialilor companiei.

„Fabrica Prysmian din Slatina este acum cea mai mare unitate de producţie din Europa, cea mai mare fabrică a întregului grup, dar şi fabrica care a produs 11 milioane de kilometri de fibră optică în 2021. Creşterea este una importantă, dacă anul anterior au fost produşi doar 8,7 milioane de kilometri de fibră optică“, a declarat pentru ZF, Federico Cianciosi, chief operating officer al  Prysmian România.