Antreprenori locali. Farmacia Ardealul din Piatra-Neamţ a încheiat 2021 cu 76 mil. lei afaceri, la acelaşi nivel cu anul anterior

Autor: Georgiana Mihalache 06.04.2022

Farmacia Ardealul, una dintre ce­le mai puternice reţele regionale de far­macii, cu prezenţă în Piatra-Neamţ prin 11 unităţi, a menţinut ace­laşi nivel de afaceri în 2021 cu cel din anul an­te­rior, adică peste 76 mil. lei, din infor­ma­ţiile fondatorului companiei, Ilie Echim.

Trimestrul patru slab din 2021 a generat stagnarea businessului, însă primele trei luni din 2022 au adus o re­ve­nire a vânzărilor de medicamente. „Primele trei luni din 2022 au fost bu­ne. Virozele acum au început, în pri­mă­vară, odată cu relaxările, copiii au început şcolile. Am avut medica­mente, dar au lipsit suspen­si­ile cu antibiotice, de exemplu, pro­du­cătorii nu au mai fabricat, dacă în ultimii doi ani nu a mai fost cerere“, a explicat pentru ZF Ilie Echim. El se ocu­pă de businessul cu farmacii ală­turi de cei doi copii ai săi, care se im­plică în afaceri, ideea de a lăsa com­pania către următoarea ge­neraţie fiind des întâlnită în retailul farma­ceutic.

Fondatorul Farmaciei Ardea­lul spune că nu vede posibilitatea de a se extinde în Piatra-Neamţ cu o no­uă farmacie, preţurile pentru o licenţă urcând chiar şi la 400.000 de euro.