Tranzacţie pe piaţa de office: Furnizorul de iGaming software EveryMatrix închiriază 7.500 mp de spaţii de birouri în proiectul Arghezi 4 din Capitală, dezvoltat de austriecii de la Strabag

Autor: Cristina Bellu 06.04.2022

Furnizorul de iGaming software EveryMatrix îşi extinde centrul de dezvoltare din Bucureşti şi anunţă semnarea unui contract de închiriere pentru un spaţiu de birouri de 7.500 metri pătraţi în proiectul Arghezi 4 din Capitală, dezvoltat de Strabag Real Estate.

Construcţia proiectului a demarat deja, având ca termen de finalizare anul 2023, arată datele transmise într-un comunicat de companie.

Începând din 2004, data înfiinţării  biroului din Bucureşti, business-ul local EveryMatrix a crescut exponential, compania ajungând la afaceri de 66 mil. lei (aprox. 13,4 mil. euro) şi profit de 5,1 mil. lei în 2020, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe, în timp ce la nivelul grupului, afacerile EveryMatrix s-au apropiat de 87 mil. euro în 2021, plus 23% an/an, potrivit informaţiilor transmise de oficialii  companiei.

“Suntem unii dintre cei mai mari furnizori de software din Romania, atrăgând şi reţinând, de-a lungul anilor, sute de specialişti calificaţi în IT. Această clădire ne va consolida poziţia pe piaţa de tehnologie şi aşteptăm cu nerăbdare să angajăm în continuare oameni talentaţi pentru a ne extindem operaţiunile.”, spune Ebbe Groes, CEO al EveryMatrix.

Urmărind în permanenţă implementarea unor practici sustenabile, Strabag  Real Estate a proiectat viitoarea clădire astfel încât să reducă impactul asupra mediului şi asupra sănătăţii oamenilor. Clădirea de birouri vizează obţinerea certificatului verde LEED V4 Gold. În consecinţă, dezvoltatorul va avea in vedere utilizarea de noi materiale de construcţii, care nu afectează mediul înconjurător.

” Dorim să setăm un nou nivel de calitate al dezvoltărilor de birouri în această zonă, prin livrarea unei clădiri sustenabile, care să ofere EveryMatrix şi echipei sale în continuă creştere un mediu de lucru atractiv”, spune Monica Bărcuţean, Area Manager al STRABAG Real Estate Romania.

Ambele părţi au fost asistate în tranzacţie de către societatea de consultanţă imobiliară SVN Romania.

“Tranzacţia încheiată reprezintă un indicator pozitiv şi important pentru piaţa locală de birouri, atât datorită suprafeţei închiriate, cât şi ţinând cont de faptul că este vorba de un acord de preînchiriere, semnat cu 18 luni înaintea datei de livrare a proiectului. Acest lucru denotă încredere în evoluţia pieţei şi un angajament pe termen lung din partea ambelor companii.”, adaugă Cătălin Stan, Associate Director Office Division SVN Romania.

EveryMatrix furnizează soluţii, conţinut şi servicii de iGaming pentru cazinouri, pariuri sportive, plăţi, precum şi servicii de afiliere/agent management pentru operatori cu tradiţie, dar şi pentru noii jucători intraţi în piaţă.

Compania are peste 650 de angajaţi care activează în zece birouri regionale şi deserveşte 140 de clienţi din întreaga lume, incluzând piaţa reglementată din SUA.