Pe 8 aprilie 2022 BCR listează la Bursa de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni de 351 mil. lei: dobânda de 6,76% pe an şi scadenţa 2027

Autor: Liviu Popescu 06.04.2022

BCR, a doua cea mai mare mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, după Banca Transilvania, listează pe 8 aprilie 2022 la Bursa de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni de 351 mil. lei, cu dobânda de 6,76% pe an şi scadenţa în martie 2027, şi despre care ZF a scris în exclusivitate pe 29 martie.

Aceasta este a şasea emisiunea de obligaţiuni care intră la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, prima ajungând deja la maturitate. Totalul finanţărilor BCR prin Bursă se ridică astfel la circa 3 mld. lei.

“BCR a utilizat intens, în ultimii ani, piaţa de capital pentru finanţare, fiind un partener esenţial al Bursei în promovarea resurselor pe care le avem disponibile pentru companii”, spune Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

„Echipa BCR a atins un nou record, prin emiterea de emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de lei, acest pas fiind încă o dovadă a faptului că piaţa de capital din România este una puternică, chiar şi într-un context internaţional dificil şi volatil”, spune Sergiu Manea, CEO BCR.

În comunicatul transmis ZF nu se menţionează care este utilizarea finanţării însă cel mai probabil prin aceste obligaţiuni BCR îşi întăreşte poziţia de lichiditate.

BCR a emis şi vândut către 12 obligatari un număr de 703 obligaţiuni corporative cu o valoare nominală de 500.000 lei şi cu scadenţa la 31 martie 2027, potrivit BVB.