Viktor Orban i-a cerut lui Vladimir Putin un armistiţiu în Ucraina. Premierul Ungariei i-a propus lui Putin organizarea unui summit cu liderii din Ucraina, Germania şi Franţa pentru soluţionarea conflictului

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 06.04.2022

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a cerut preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, instituirea unui armistiţiu pe teritoriul ucrainean şi organizarea unui summit cu liderii din Ucraina, Germania şi Franţa, pentru soluţionarea conflictului.

Viktor Orban a anunţat că a avut miercuri o conversaţie prin telefon cu Vladimir Putin. Potrivit presei de la Budapesta, Vladimir Putin l-a sunat pe Viktor Orban pentru a-l felicita pentru victoria în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică.

"I-am propus preşedintelui Putin să decreteze un armistiţiu imediat în Ucraina", a declarat Viktor Orban, citat de cotidianul Le Figaro.

Premierul ungar l-a invitat pe Vladimir Putin la Badapesta pentru un summit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, şi cu Emmanuel Macron preşedintele Franţei, pentru a discuta despre soluţionarea conflictului militar ruso-ucrainean.

"A răspuns afirmativ, dar cu anumite condiţii", a subliniat Viktor Orban, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin.