Bittnet cumpără 2net computer SRL, integrator de produse şi servicii IT&C cu focus pe regiunea Braşov şi centrul Transilvaniei

Autor: Eduard Ivanovici 06.04.2022

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator de soluţii IT&C şi servicii de training în domeniul IT, a anunţat investitorii că a semnat un acord de achiziţie a 2net computer SRL, integrator de produse şi servicii IT&C cu focus pe regiunea Braşov şi centrul Transilvaniei, conform unui document publicat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti.

„Operaţiunile 2net computer vor fi integrate in Dendrio Solutions SRL, parte a Diviziei de Tehnologie a grupului Bittnet, consolidând astfel segmentul de business “Cloud & Infrastructure” în regiunea Transilvaniei”, se arată în document.

2net computer este o companie românească cu experienţă de peste 20 de ani în furnizarea de produse şi servii IT&C pentru clienţi locali şi internaţionali, cu prezenţă în judeţele Braşov, Harghita şi Covasna.

Anul trecut, 2net cumputer a înregistrat venituri de 25 de milioane de lei, EBITDA (profit operaţional) de 2 milioane de lei şi un profit net de 1,4 milioane de lei.

„La finalul anului 2021 compania avea 24 angajaţi şi colaboratori (...) Preţul estimat al tranzacţiei va lua în calcul valoarea întreprinderii achiziţionate (6,3 milioane lei) şi va fi ajustat, conform uzanţelor pentru acest tip de tranzacţii, cu starea companiei (net debt) şi cu activele noncore business. Suplimentar faţă de preţul tranzactiei, Dendrio va prelua şi împrumutul acordat de vechiul acţionariat, în valoare de 1,2 milioane lei.”

În 2022, acţiunile BNET s-au depreciat cu 5,9%, pe tranzacţii de 11,4 milioane de lei. Societatea listată pe segmentul principal al BVB are o valoare de piaţă de 152,3 milioane de lei.