Companiile aeriene deschid noi rute internaţionale, dar aeroporturile locale nu sunt conectate între ele

Autor: Miruna Diaconu 08.04.2022

♦ „De la Târgu-Mureş până la Bucureşti nu există cursă directă. Dacă Budapesta îşi permite să piardă bani pe această rută, cred că şi Bucureştiul poate“.

Companiile aeriene deschid noi ru­te internaţionale, în contextul în care este de aşteptat ca traficul aerian să creas­că anul acesta odată cu ridi­ca­rea re­stricţiilor din mai mul­te ţări. Cu toa­te că ope­ra­to­rii ae­rieni adaugă con­stant curse directe în dife­ri­te des­ti­naţii ale lumii, Ro­mânia nici măcar nu are toate aero­porturile lo­cale co­nec­tate între ele cu un zbor direct.

Spre exemplu, dinspre şi înspre aeroportul din Târgu-Mureş nu exis­tă nicio cursă directă de la Bucu­reşti sau marile oraşe, însă terminalul din centrul ţării este conectat direct cu aeroportul din Budapesta.

„Târgu-Mureş este la 6-8 ore dis­tan­ţă cu maşina şi nu are cursă ae­riană directă cu Bucureştiul. Ca şi com­panie cu resurse limitate de timp, ne este imposibil să expli­căm/buge­tăm de ce se pierd două zile de lucru pen­­tru o întâlnire fizică în Târgu-Mureş. Dacă Budapesta îşi permite să piardă bani pe această rută, cred că şi Bucureştiul poate“, spune un cititor al ZF.