BVB, FP şi ONE, cele mai performante acţiuni din BET în T1/2022. Cum au evoluat ceilalţi emitenţi în primele trei luni

Autori: Tibi Oprea , Liviu Popescu 10.04.2022

♦ Doar un sfert din marile companii listate la Bucureşti sunt pe plus în primul trimestru.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Fondul Proprietatea (FP) şi One United Properties (ONE) sunt cei mai performanţi emitenţi din indicele principal BET în primul trimestru din 2022, cu randamente de 9%, 6%, respectiv 3,9%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Din rândul celor 20 de companii din prima ligă bursieră de la Bucureşti, doar cinci au încheiat T1/2022 în creş­tere faţă de începutul anu­lui. Sphera Franchise Group a marcat un plus de 3,3%, în timp ce Romgaz a avut un avans de 2,7% în ianuarie-martie 2022.

Spre comparaţie, Bursa românească a încheiat primele trei luni ale acestui an cu o scădere de 2,7% prin prisma BET, în timp ce cu tot cu dividende (BET-TR), investitorii au obţinut un randament de minus 0,7%, cu două puncte procentuale mai mult, arată calculele ZF.

Dacă BET marca în ianuarie 2022 un avans de 1%, sub creşterea medie istorică de 4,5% pentru această lună, februarie a adus pe burse un climat investiţional extrem de volatil, predominat de vânzări şi care a propulsat prima ligă bursieră de la Bucureşti în teritoriu negativ.