Asigurarea de Sănătate NN a acoperit costuri medicale de 24 mil. lei în ultimii şase ani, din care 8,5 mil. lei anul trecut

Autor: Cristina Bellu 07.04.2022

NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă, a plătit 24 de milioane de lei pentru serviciile medicale de care au avut nevoie clienţii Asigurării de Sănătate NN de la lansare, în 2016, şi până în prezent, dintre care 8,5 milioane de lei numai în 2021, arată un comunicat al companiei.

„Asigurarea de Sănătate NN acoperă 90% dintre cele mai frecvente afecţiuni şi a fost îmbunătăţită în acest an cu noi beneficii care oferă oamenilor acces mai simplu la sprijinul medical de care au nevoie. Cu un proces digital de la achiziţie până la plata tratamentelor, clienţii pot solicita indemnizaţia de asigurare în câţiva paşi simpli, prin aplicaţia mobilă NN Direct, iar cererile sunt rezolvate într-un timp foarte scurt, de până la 48 de ore”, explică Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN Asigurări de Viaţă.

Începând cu acest an, pentru afecţiuni uşoare, asigurarea oferă acces la consiliere medicală la distanţă din partea medicilor Regina Maria, prin chat direct pe Whatsapp sau în aplicaţia Regina Maria, ca parte a parteneriatului pe care îl are NN cu Reţeaua de sănătate Regina Maria. În acelaşi timp, pentru cazuri complexe, Asigurarea de Sănătate NN a fost completată cu serviciul de tip a doua opinie medicală, atât în România, cât şi în străinătate, care oferă acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din Europa, Israel şi SUA.

Prin acest serviciu, un navigator medical oferă suport pacientului în întocmirea dosarului medical şi transmiterea lui la diverşi specialişti. Dosarul poate fi transmis şi către o comisie multidisciplinară care se întruneşte pentru discutarea cazurilor dintr-o perspectivă de ansamblu, având drept scop găsirea celei mai bune soluţii asupra diagnosticului şi tratamentului pacientului.

În perioada 2016 - 2021, numărul românilor care au o asigurare de sănătate a crescut cu aproape 70%, ajungând la aproape 370.000 la finalul celui de-al treilea trimestru din 2021, pentru care sunt disponibile cele mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Aproximativ 35% din totalul clienţilor noi NN din ultimii şase ani au ales asigurarea de sănătate pentru ei şi familia lor, 18% dintre asigurări fiind cumpărate pentru copii.