Ambasada Italiei organizează prima ediţie a Italian Integrity Business Day

Autor: Miruna Diaconu 08.04.2022

Ambasada Italiei şi Camera Deputaţilor din România organizează marţi 12 aprilie un eveniment în care se va discuta despre importanţa integrităţii în mediul de business.

„Dorim să prezentăm cele mai bune practici şi experienţa concretă a modelelor orga­nizaţionale de prevenire a corupţiei implementate de companiile noastre. Unul din obiectivele misiunii mele în România este acela de a oferi un model durabil de afaceri“, spune ambasadorul Italiei în România Alfredo Durante Mangoni.

Ambasadorul afirmă că a avut această iniţiativă în con­di­ţiile în care actorii italieni publici şi privaţi au ajuns la convingerea că integritatea şi lega­litatea au beneficii economice precise, măsurabile în cotele de piaţă şi nivelurile de ocupare.

„După eve­ni­mentele prece­dente, găzduite încă din 2017 la Oslo, Paris, Washington, Viena, Sao Paolo, Londra, Adu Dhabi şi Berlin, Italian Integrity Business Day, a ajuns şi la Bucureşti, având în vedere importanţa strategică a României pentru sistemul italian de producţie“, a spus ambasadorul.

În cadrul conferinţei vor avea intervenţii înalţi oficiali români şi experţi în business integrity din Italia. Ambasada Italiei subliniază că printre obiectivele fundamentale  pentru o societate multina­ţională sunt integritatea şi prevenirea corupţiei.

În România, operează peste 23.000 de companii italiene în toate sectoarele, cu un stoc de investiţii de circa 9 miliarde de euro înregistrat în decembrie 2020. Exporturile României în Italia sunt aproximativ egale cu importurile la nivelul de circa 7 miliarde de euro.

Ambasadorul subliniază consecinţele pozitive ale adoptării unei politici de integritate. „Este o garanţie a calităţii unui produs şi a unui serviciu, a fiabilităţii unui proiect de infrastructură. În această fază, globalizarea este structurată cu noi lanţuri valorice bazate pe asonanţe în valori“, a transmis ambasadorul.

Italia a fost măcinată de corupţie în anii ‘80, dar consolidarea puterii judiciare i-a dat posibilitatea să lase în urmă practicile care au subminat dezvoltarea economiei. Miruna Diaconu