Clinica de oftalmologie Clario, afaceri duble în 2021, până la 4,5 mil. lei. „Ne uităm la o creştere de cel puţin 30% anul acesta“

Autor: Georgiana Mihalache 11.04.2022

♦ Clario a fost deschisă în 2015 de familia Apostolescu în urma unei investiţii de peste 3 mil. euro.

Clario, o clinică de oftalmologie por­nită în urmă cu şapte ani în Bu­cureşti de familia Apostolescu, a în­cheiat anul 2021 cu afaceri de 4,5 mil. lei, din calculele ZF, dublu faţă de anul anterior. Planurile antre­pre­no­ri­lor pentru anul acesta urmăresc in­ves­tiţiile în aparatură şi tratamente.

„Principala creştere am înre­gis­trat-o în zona chirurgicală. În ceea ce pri­veşte chirurgia cataractei, obser­văm o cerere importantă pentru cris­ta­line premium, fapt ce confirmă po­zi­ţionarea noastră pe piaţă. Pe chi­rur­gia refractivă cu laser am avansat şi re­uşim să convingem tot mai mulţi pa­cienţi să facă pasul spre renunţarea la ochelari prin aceste proceduri. O sur­priză plăcută aici sunt pacienţii care vin special din străinătate să se ope­reze, în principal români stabiliţi în afara ţării, dar nu numai“, a spus Radu Apostolescu, cofondator al Clario.

Împreună cu Monica Apostolescu, soţia sa, care este medic oftalmolog, an­treprenorul a investit peste 3,2 mil. eu­ro în brandul medical până în pre­zent. Alături de experienţa de an­tre­pre­­nor, Radu Apostolescu este de ase­me­­nea absolvent de Medicină, de nu­me­­le său fiind legată înfiinţarea eMAG în 2001, în 2014 renunţând la ac­­ţiu­nile sale în cadrul retailerului online.