ZF şi CEC Bank organizează marţi, 12 aprilie la Iaşi evenimentul ZF Investiţi în România. Cei mai mari investitori se vor întâlni cu antreprenori români şi oficialităţi locale

Autor: Bogdan Alecu 10.04.2022

Ziarul Financiar organizează marţi, 12 aprilie la Hotel Internaţio­nal din Iaşi, sala Magnum începând cu ora 16.00. evenimentul ZF Investi­ţi în România , unde cei mai mari in­ve­stitori se vor întâlni cu antrepre­nori români şi oficialităţi locale.

În cadrul evenimentului tema prin­cipală va fi evoluţia economiei lo­cale în 2022, un an plin de provo­cări noi, precum inflaţia în creştere, pre­ţuri mai mari pentru energie şi războiul din Ucraina

Printre temele de discuţie sunt fi­nanţările bancare, noile condiţii de pia­ţă, modelul de creştere şi dez­vol­tare economică adoptat de România şi readucerea pe piaţă a unor sec­toare economice.

La eveniment vor participa cei mai mari investitori  - străini şi ro­mâni – cele mai importante compa­nii, cei mai mari angajatori, cei mai mari antreprenori români şi fonduri de investiţii.

Un singur investitor este pentru multe judeţe din România o ade­vărată locomotivă, iar atragerea unei investiţii de câteva zeci de mi­lioane de euro poate schimba ra­dical modelul de dezvoltare al unei regiuni.

Cum pot fi reduse decalajele dintre regiuni în condiţiile în care PIB-ul per capita al regiunii nord-est, formată din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, este de numai 5.000 de euro faţă de 8.500 de euro în regiunea de vest (Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara)?