Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Carmen Popescu, Emerald Woodart: Nu există succes fără risc. Principala eroare a fost că nu am avut suficientă încredere să ne creăm propria afacere mai repede

Autor: Ramona Cornea 09.04.2022
Carmen Popescu, cofondatoarea Emerald Woodart, un producător de mobilă şi accesorii din lemn masiv, afirmă că una dintre lecţiile pe care le-a învăţat în activitatea sa antreprenorială este că nu există succes fără risc, iar principala eroare pe care a făcut-o în business a fost că nu a avut suficientă încredere să ne îşi creeze propria afacere mai repede
 
”Erori profesionale nu am făcut niciodată, sunt extrem de pragmatică şi extrem de organizată, analizez extrem de riscurile. Acesta este un avantaj şi un dezavantaj  - un avantaj în sensul în care reduce riscul şi cu un dezavantaj în sensul în care cumva încetineşti procesul de business. Nu există succes fără risc. Principala eroare a fost că nu am avut suficientă încredere să ne creăm propria afacere mai repede, că am amânat acest lucru. Dacă ar fi să mă uit în trecutul meu, trebuie să fi avut acest curaj mai demult. Asta o consider o eroare. Ca principală lecţie, mi-a fost greu să accept faptul că imprevizibilul face parte din viaţa noastră şi că nu există control, deşi eu încerc în fiecare zi să controlez situaţiile şi să previn absolut orice ar putea să apară. Trebuie să accept faptul că imprevizibilul este o parte din viaţa noastră şi poate anula tot ce am realizat într-o secundă”, a declarat Carmen Popescu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.
 
Carmen Popescu a intrat în antreprenoriat în 2018, după ce anterior a acumulat experienţă profesională de nouă ani ca angajat, dintre care ultimii şase reprezintă o experienţă de management în cadrul unei companii din real estate. Ea are abilităţi de negociere în management, marketing şi de dezvoltare a businessului.
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este doar un fragment din interviul acordat de Carmen Popescu, cofondatoarea Emerald Woodart, în cadrul emisiunii Femei în Business. Citiţi interviul integral aici.