Acţiunile Twitter încep să scadă după ce Elon Musk, principalul acţionar, a decis să nu se mai alăture board-ului companiei. Decizia îi permite miliardarului să îşi ducă participaţia peste pragul de 14,9%

Autor: Eduard Ivanovici 11.04.2022

Luni, cu trei ore înaintea şedinţei de tranzacţionare din New York, acţiunile Twitter se depreciau cu 2,2%, de la 46 la 45 de dolari per unitate, după ce CEO-ul Parag Agrawal a dezvăluit că Elon Musk şi-a abandonat planurile conform cărora se va alătura board-ului companiei, scrie CNBC.

Anterior, acţiunile scăzuseră cu 8% în premarket.

Pe 5 aprilie, Musk şi Twitter au declarat că miliardarul va intra în board-ul grupului de social media. Cu o zi înainte, rapoartele SEC (autoritatea de reglementare a burselor americane) arătau că CEO-ul Tesla şi SpaceX a devenit cel mai mare acţionar al Twitter, cu o participaţie de 9,2%.

Dacă Elon Musk – cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 260 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index – s-ar fi alăturat board-ului, el nu ar fi putut să achiziţioneze mai mult de 14,9% din acţiunile societăţii.  

Acum, miliardarul îşi poate majora deţinerea, existând analişti care speculează că Musk ar încerca să preia controlul asupra companiei pentru a o reconstrui în propriul său stil.

După publicarea raportului de deţinere la SEC, acţiunile Twitter au avut parte de cea mai bună sesiune de tranzacţionare de la oferta publică iniţială din 2013, mai exact un avans de 27% lunea trecută.