Robert Uzună, Ursus Breweries: Berea este peste tot în lume un produs local, trebuie să mobilizăm integral resursele agricole ale României

Autor: Mara Rolea 12.04.2022

Ursus Breweries este prezent în România prin 3 fabrici mari la Timişoara, Buzău, Braşov şi o miniunitate de producţie  de bere artizanală la Cluj-Napoca şi are în total 1.600 de angajaţi.

Industria berii poate fi considerată o industrie model pentru economia românească pentru că se produce local, se consumă local, brandurile cele mai vândute sunt româneşti, iar sectorul caută mereu să integreze cât mai mult din agricultură în producţia de bere.

„Este inadmisibil ca noi să luăm materia primă esenţială în proporţie de doar 60% în anii cei mai buni din România într-un context în care sun­tem cunoscuţi ca un ma­re grâ­nar şi o ţară cu un po­tenţial absolut că­tre aceas­tă zonă. Berea este peste tot în lume un produs lo­­cal ca­­pabil să mobilizeze aceas­­tă resur­să locală pe de-a-ntre­­gul“, a spus, în ca­drul video­con­fe­rin­ţei Top 1.000 cele mai mari companii din Româ­nia, Robert Uzună vice­­pre­şe­­din­te corporate affairs al Ursus Breweries, liderul pieţei berii.