ZF/Masterbuild Produs în România. Mirela Hărmănescu, Masterbuild: 2021 a fost un boom pentru noi. Ne-am triplat cifra de afaceri, am ajuns la 15 milioane de euro. „Cererea este foarte mare pe partea de construcţii industriale. Toată lumea se dezvoltă şi este nevoie de depozite.“

Autor: Răzvan Botea 14.04.2022

Constructorul Masterbuild şi-a triplat cifra de afaceri în 2021, a spus Mirela Hărmănescu, COO şi head of engineering la Masterbuild. Pentru 2022, compania ţinteşte în continuare creşterea afacerilor.

„2021 a fost un boom pentru noi. În anul 2021 ne-am triplat cifra de afaceri, am ajuns la 15 milioane de euro şi în anul 2022 sperăm să mărim această cifră de afaceri şi totodată să consolidăm firma, având în vedere situaţia din piaţă pe care o ştim foarte bine, cu preţurile foarte instabile de la o zi la alta“, a spus ea la Produs în România, o emisiune realizată de ZF cu sprijinul Masterbuild.

Pe lângă proiectele locale, construc­torul a mai participat la construirea de infrastructură militară în Mauritania şi Germania, pentru NATO. În acest mo­ment, a mai spus Mirela Hărmănescu, se află într-o nouă fază de ofertare. „Suntem într-o fază de ofertare pentru un proiect NATO. Momentan nu pot să vă spun desti­naţia acestui proiect, pentru că am semnat un document de confiden­ţialitate. S-a dat drumul din nou la proiecte şi mai ales pe partea de infrastructură militară. Noi am mai avut proiecte în trecut şi pe partea pe partea de infrastructură militară în Mauritania sau Germania.“ Cerere există, mai ales acum în acest nou context cu războiul din Ucraina, pentru proiectele de infrastructură militară şi în România: „Având această acreditare pe partea de lucrări cu cei de la NATO suntem în faza de ofertare pentru alte lucrări în afara ţării. Şi pe partea de infrastructură militară cerinţa este destul de mare şi în România având în vedere situaţia geopolitică din zonă şi am văzut în ultima vreme că apar foarte multe proiecte pe partea aceasta.“

Pe plan local, compania derulează acum un proiect de construirea a unui parc logistic la Butimanu, între Ploieşti şi Bucureşti. Suprafaţa halei va fi de 16.000 de metri pătraţi, din care 1.000 de metri pătraţi pentru zona de office.

„A trebuit să refacem bugetul proiectului de la Butimanu din cauza acestei situaţii cu preţurile. În momentul acesta se situează în jurul valorii de 20 de milioane de euro. Proiectul este viabil. Adică ne vom axa pe cerinţele clienţilor noştri, pe dorinţele clienţilor noştri şi de aceea suntem destul de flexibili şi am gândit un proiect flexibil“, a mai spus Mirela Hărmănescu.

Ea a mai spus că este deja în discuţii pentru proiectul de la Butimanu, care va fi finalizat undeva la finalul lui 2024.

„Avem discuţii destul de avansate cu câţiva clienţi pe partea de închiriere de spaţii. Butimanu are acces la DN 1A şi este la mijlocul distanţei dintre Bucureşti şi Ploieşti  Este o zonă în dezvoltare şi locaţia acestui proiect este prielnică.“

Cererea pentru construcţii industriale este foarte mare, a adăugat ea, pe măsură ce companiile din industria farmaceutică, retail sau agro se dezvoltă şi au nevoie de spaţii de logistică pentru distribuţia produselor în ţară şi străinătate.

„Cererea este foarte mare pe partea de construcţii industriale şi acum ne referim la faptul că toată lumea se dezvoltă şi este nevoie de depozite. Ne referim la cei din domeniul farmaceutic, domeniu logistic, depozitări pe partea de agro, retaileri. Toată lumea caută zone care să fie uşor accesibil“, a mai spus Mirela Hărmănescu.