Daniel Dines intră în agricultură prin achiziţia a 10% din RodBun, companie pe care BT Capital Partners se pregăteşte să o listeze la Bursa de Valori Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 13.04.2022

♦ Listare prin majorare de capital social ♦ RodBun a încheiat 2021 cu afaceri de 639 mil. lei şi cu un profit net de 38 mil. lei.

Daniel Dines, CEO şi cel mai mare acţionar persoană fizică al UiPath, a achizi­ţionat 9,57% din compania românească de agricultură RodBun de la cei doi fondatori, Alexandru Iancu şi Daniel Muntean, prin intermediul vehicului de investiţii Ice Vulcan Properties, controlat de acesta şi care este acţionar şi la One United Properties.

Astfel Dines intră în agricultura românească în urma unei tranzacţii a cărei valoare nu a fost dezvăluită, dar care, ca şi în cazul dezvolta­torului imobiliar One United Properties, este încheiată înainte de începerea procesului de listare la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit informa­ţiilor ZF, RodBun – care în 2021 a avut afaceri de 639 mil. lei şi un profit net de 38 mil. lei, pregăteşte venirea la Bursa de la Bucureşti prin intermediul unei majorări de capital intermediate de BT Capital Partners. Opera­ţiunea este programată pentru primul semestru din 2022. O participaţie supli­men­tară de 0,23% din acţiunile RodBun a fost achiziţionată, ca parte din aceeaşi tranzacţie, de Ionuţ Sas, VP tax la UiPath la nivel global, potrivit unui comunicat de presă.