Raportări din partea NN la TTS, TeraPlast, Transgaz şi Banca Transilvania pe fondul schimbărilor de acţionariat ale NN IP, administrator preluat de Goldman Sachs

Autor: Tibi Oprea 13.04.2022

NN Group N.V. a notificat mai multe companii listate la Bursa de Valori Bucureşti asupra modificării deţinerilor la nivel de grup în urma preluării de către gigantul bancar Goldman Sachs a administratorului de fonduri mutuale NN Investment Partners, care făcea parte din grup.

Toate cele şapte modificări ale deţinerilor au avut loc pe 11 aprilie 2022, data la care Goldman Sachs a anunţat finalizarea achiziţiei NN IP. Astfel, în cazul Transport Trade Services (TTS), fondurile de pensii facultative NN Activ şi NN Optim, NN Penjizní spolecnost şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN şi-au redus deţinerea cu 1,5%, până la 8,69%. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, investiţia la transportatorul fluvial se ridică la circa 50 mil. lei. 

În cazul Transelectrica (TEL), NN Group a făcut o notificare opţională prin care a anunţat majorarea deţinerii cu 0,5%, la 5,62%. Investiţia fondului de pensii facultative NN Activ şi cea a Fondului de Pensii Administrat Privat NN la operatorul sistemului naţional de transport al energiei se ridică la aproximativ 82,2 mil. lei. şi în privinţa TeraPlast Bistriţa (TRP) a fost anunţată o majorare cu 0,5% a deţinerii, până la 12,14%, ca urmare a modificării în structura acţionariatului. Investiţia Fondului de Pensii Administrat Privat NN şi cea NN Penjizní spole?nost la producătorul de materiale de construcţii valorează circa 204 mil. lei.