Dorin Badea, trezorierul EximBank, pleacă de la bancă după 8 ani, la britanicii de la Amber Infrastructure, cu active de 10 mld. euro, pentru a coordona biroul din Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 14.04.2022

♦ Amber Infrastructure are expunere în 15 ţări, fiind specializat în investiţii în infrastructură, dar şi în energie regenerabilă, infrastructură de transport.

Dorin Badea, trezorierul EximBank în ultimii opt ani, a plecat la finalul lunii martie din bancă, fiind recrutat de britanicii de la Amber Infrastructure, care administrează 10 mld. euro, pentru a coordona biroul din Bucureşti cu expunere pe România şi ţările din estul Europei, potrivit informaţi­ilor ZF.

Astfel, Dorin Badea, cel care din luna mai 2014 a ocupat funcţia de di­rec­tor executiv al divi­zi­ei trezorerie şi pieţe fi­an­ciare la banca de stat EximBank, a fost re­cru­tat de un administrator cu ex­punere în 15 ţări, spe­cia­li­zat în investiţii în infrastructură, dar şi în energie rege­nerabilă, in­fra­struc­tură de transport. Pentru Amber, Dorin Badea se va ocu­pa de coordo­na­rea activităţii no­ului birou de la Bucureşti.

Dorin Badea şi-a început carierea în banking în anul 2000 cu un intern­ship de cinci luni la Citi, iar ulterior, timp de şapte ani, a lucrat la Bancpost pe postul de director financial markets trading. Este absolvent al ASE şi are diplomă CFA din 2005.