Ion Lixandru, proprietar, Camion Logistic, Romtrailer: Eficienţa transporturilor ar putea creşte dacă se investeşte în pregătirea continuă a şoferilor. Atunci companiile care rămân în piaţă vor fi mai sănătoase

Autor: Mircea Nica 14.04.2022

Eficienţa transporturilor ar putea creşte dacă s-ar învesti mai mult în pregătirea continuă a şoferilor, a spus Ion Lixandru, proprietar Camion Logistic, Romtrailer, în cadrul Conferinţei ZF Logistică, Transporturi şi Automotive 2022.

“Eficienţa transporturilor ar putea creşte dacă se investeşte în pregătirea continuă a şoferilor. Atunci companiile care rămân în piaţă vor fi mai sănătoase. Transporturile vor merge cu logistica şi mişcarea de marfă. Din păcate, finanţările aşa cum vin pe bugetul de stat nu sunt gândite. La momentul acesta sunt primării care nu pot să mai cumpere motorină pentru că preţul a crescut faţă de ce era bugetat anul trecut”, susţine Ion Lixandru.

El a mai adăugat că cei mai mulţi transportatori au 2-3 camioane, dar aceştia sunt cei mai sănătoşi.

“Cei mai mulţi transportatori au 1,2 sau 3 camioane şi aceia sunt cei mai sănătoşi. Dacă se prăbuşesc 100 transportatori cu 2-3 camioane nu este o problemă aşa mare, dar dacă se prăbuşesc 5 cu 2.000 de camioane este o mare problemă socială în zonă şi o mare problemă pentru marii parteneri pe care îi au”, a mai spus Ion Lixandru.