Cum mai putem investi în energii verzi? Alex Monk, Schroders: Unul dintre segmentele noastre preferate se referă la cablurile folosite pentru conectarea parcurilor eoliene offshore

Autor: Eduard Ivanovici 14.04.2022

Pe lângă firmele care oferă un nivel ridicat de inovaţie, investitorii se pot orienta în industria energiei verzi şi către companii convenţionale, sugerează Alex Monk, portofolio manager, Global Resources Equities, Schroders, prezent în timpul evenimentului de predicţii macroeconomice CFA Forecast Dinner 2022, ediţia cu numărul 16.

„Este un loc foarte important unde investitorii se pot uita. Unul dintre segmentele noastre preferate se referă la cablurile pentru conectarea parcurilor eoliene offshore şi care se concentrează asupra proceselor de tranziţie/distribuţie. Pe lângă tehnologiile climatice, care sunt extrem de atractive şi vor oferi o mulţime de opţiuni investitorilor, ne plac şi companiile „plictisitoare” care reprezintă coloana vertebrală a acestei tranziţii. Putem găsi şi aici randamente interesante”, a spus reprezentantul companiei britanice de gestionare a activelor.

 

Alte declaraţii: