Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre noul fond al OTP AM, lichiditatea de la bursa locală şi poziţionarea investitorilor. Adrian Anghel, OTP AM: Greul va cădea pe profitabilitatea companiilor. Următoarele raportări, poate cele mai importante din ultimul timp

Autor: Eduard Ivanovici 15.04.2022

♦ Piaţa începe să se consolideze şi, în vreme ce ştirile despre economie şi război continuă să fie incluse în preţuri, Bursa refuză să genereze noi minime ♦ Pieţele de capital au avut o evoluţie mai degrabă liniară în ultimele săptămâni.

În ultimele săptămâni, Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat volume de tranzacţionare neobişnuit de mici, însă chiar dacă volatilitatea a continuat pe fondul perspectivelor de încetinire economică şi ca urmare incertitudinilor atât din Ucraina cât şi din China, principalii indici ai BVB se pregătesc să iasă din teritoriul negativ care a caracterizat prima parte a anului.

„Dacă ne uităm care va fi declanşatorul creşterilor viitoare, nu mă pot gândi decât la profitabilitatea companiilor şi la eventuala disipare a ştirilor negative. Cum al doilea scenariu nu pare a fi foarte probabil în viitorul apropiat – războiul nu pare a se termina prea curând şi nu putem vorbi de o temperare a inflaţiei –, greul o să cadă pe profitabilitatea companiilor. Următoarele raportări vor fi foarte interesante, poate cele mai urmărite în ultimul timp”, a spus Adrian Anghel, deputy CEO al OTP Asset Management, în timpul ediţiei ZF Deschiderea de Astăzi din 14 aprilie.

După o lună aprilie mar­cată de adună­rile generale ale acţionarilor companiilor de la BVB, luna mai va oferi – prin prisma raportărilor financiare la T1/2022 – o idee mai precisă asupra mersului pieţei, adaugă reprezentantul OTP.