Vreme rea în toată ţara, de Florii. Vor fi precipitaţii, intensificări ale vântului şi frig

Autor: Petru Mazilu 17.04.2022

Meterologii anunţă că de Florii este vreme urâtă în toată ţara cu temperaturi scăzute, intensificări ale vântului şi precipitaţii.

Duminică dimineaţă, a fost emis cod galben de vânt puternic valabil în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi până la ora 11.50. O altă avertizare de tipul cod galben este în vigoare până la ora 8.40 în judeţul Tulcea. Specialiştii spun că local şi temporar, rafalele vântului vor depăşi 55 km/h.

Totodată, până luni la ora 10.00 este în vigoare o informare meteorologică privind intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte şi vreme în răcire accentuată. Duminică, vor fi precipitaţii, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că vremea va fi deosebit de rece în toată ţara.

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menţine deosebit de rece şi va continua să ningă, în special la munte, precizează meteorologii.

Şoferii sunt avertizaţi asupra pericolelor de pe drumuri provocate de vremea rea. Dacă pe unele drumuri montane este zăpadă, pe foarte multe şosele din ţară s-a adunat apă şi este risc de acvaplanare. De altfel, autorităţile au emis o atenţionare pentru şoferii care duminică dimineaţă trebuie să treacă pe Autostrada Soarelui.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa, sunt semnalate condiţii de ploaie, pe alocuri torenţială, existând riscul de acvaplanare. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu mare atenţie, să reducă viteza şi să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie”, scrie în atenţionare.