Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Alexandra Ganea, fondatoarea Blop.ro: Dacă aş fi premierul României, primul lucru pe care l-aş face ar fi să ajut femeile să se reintegreze la muncă după întoarcerea din concediul de maternitate

Autor: Ramona Cornea 18.04.2022

Alexandra Ganea, fondatoarea Blop.ro, un business antreprenorial cu ceramică poloneză, afirmă că, dacă ar fi premierul României, primul lucru pe care l-ar face ar fi să ajute femeile să se reintegreze la muncă după întoarcerea din concediul de maternitate. 

”Cred că aş lua din prima mai multe decizii. Primul lucru pe care l-aş face cred că ar fi să ajut femeile să se reintegreze la muncă după întoarcerea din concediul de maternitate. Cred că m-aş ocupa de asta prima dată pentru că aici există multe probleme cu care femeile se confruntă în care se întorc la serviciu, momente de reintegrare. Ar trebui să fie mai uşor tot procesul acesta şi nu cred că sunt ajutate suficient. Lucrurile se schimbă foarte rapid în ziua de astăzi şi după doi ani de zile de stat cu copilul acasă nu este uşor. Ar trebui să existe nişte programe care să faciliteze întoarcerea la serviciu. Ca antreprenor, pot să spun că cu siguranţă că se bate pentru primul loc programul de ajutor financiar pentru că femeile care vor să deschidă un business în România nu sunt ajutate suficient de stat. Există foarte multe fonduri europene care ajută femeile antreprenor, iar la noi este foarte greu să ajungi la ele. Sunt convinsă că foarte multe femei ca şi mine au început fără să aibă un buget foarte mare sau care poate nu au un partener în afaceri care să le ajute, fac totul singure şi nu ar fi de mare ajutor un program de genul acesta”, a declarat Alexandra Ganea în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Alexandra Ganea a creat un magazin de produse din ceramică poloneză, iar înainte de a intra în antreprenoriat ea a lucrat ca profesoară de engleză în Spania, unde a locuit timp de zece ani.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este doar un fragment din interviul acordat de Alexandra Ganea, fondatoarea Blop.ro, în cadrul emisiunii Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.