Bosch recrutează 400 de ingineri pentru Centrul de Inginerie din Bucureşti în 2022

Autor: Bogdan Alecu 24.04.2022

Bosch îşi consolidează activităţile de dezvoltare în România şi poziţia strategică în cadrul reţelei sale globale de inginerie, prin extinderea Centrului de Inginerie Bosch în Bucureşti, în cadrul sediului central al companiei. Aici, inginerii vor lucra la proiecte de ultimă generaţie pentru dezvoltarea de soluţii în ariile mobilităţii automatizate, electrice şi conectate, în cadrul unui model de lucru hibrid, flexibil, bazat pe încredere.

„Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi-a crescut constant activităţile de dezvoltare în ultimii ani. Acesta deţine diverse proiecte globale şi are peste 1000 de ingineri care lucrează la soluţii pentru mobilitatea viitorului”, a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch. „Consolidarea poziţiei Centrului de Inginerie, prin creşterea responsabilităţii locale şi a numărului de proiecte, oferă şansa experţilor noştri de a contribui activ la procesul de transformare a companiei în lider de AIoT la nivel global”, a adăugat Matter. Pentru a susţine această extindere, Centrul de Inginerie Bosch planifică o creştere a numărului de angajaţi în următoarea perioadă. În anul 2022, compania va avea peste 400 de poziţii deschise, în domeniul ingineriei software si hardware.

Prin iniţiativa „Smart Work”, Bosch a implementat la nivel global un model de colaborare hibrid, modelând sistematic interacţiunea dintre munca la distanţă şi munca la sediul companiei. Noul mod de lucru hibrid, care combină beneficiile muncii de acasă, eficienţa şi agilitatea şi beneficiile muncii de la birou, inovarea şi colaborarea, a fost implementat cu succes şi în cadrul Centrului de Inginerie din România încă din anul 2021. Implementarea condiţiilor de muncă flexibile a facilitat lansarea unui proiect pilot de extindere a activităţilor de dezvoltare în Bucureşti, cu posibilitatea de a lucra în cadrul sediului central Bosch pentru cei care doresc să-şi desfăşoare activitatea la birou. Printre proiectele incluse în această iniţiativă pilot se numără dezvoltarea de soluţii şi servicii de software şi hardware pentru conducerea asistată şi automatizată, pentru sisteme de direcţie asistate electric, sisteme de propulsie, dar şi pentru maşini electrice şi conectate şi proiecte de management al datelor. „La scurt timp de la lansarea sa, proiectul pilot de extindere a Centrului de Inginerie Bosch la Bucureşti este deja un succes. Peste 20 de ingineri software din zonă, cu grad mare de expertiză, au fost deja integraţi în echipele noastre de dezvoltare”, a declarat Cătălin Golban, şeful departamentului de Inginerie a sistemelor de percepţie video din cadrul centrului de inginerie din Cluj şi coordonatorul proiectului de extindere a activităţilor de dezvoltare Bosch în România. „Mă bucur că am reuşit să îi integrăm rapid pe noii noştri colegi în echipele existente, în ciuda colaborării majoritar digitale. Pandemia de Covid-19 a adus cu sine şi o schimbare a paradigmei de muncă, preponderent digitală, iar Bosch s-a adaptat, într-un ritm alert, reuşind să formeze echipe hibride eficiente, bazate pe încredere, pe o bună colaborare şi orientare spre rezultate şi mai puţin pe prezenţa fizică constantă la birou” – a cotinuat Golban.

În cadrul Centrului de Inginerie Bosch există un ecosistem de inovaţie bine dezvoltat, bazat pe proiecte de cercetare şi inovare atractive pentru profesionişti experimentaţi. Pe lângă programele globale Bosch de finanţare pentru start-up-uri interne, la care se poate aplica cu idei inovatoare din toate locaţiile Bosch, Centrul de Inginerie din România oferă programe de mentorat şi de accelerare, pentru a susţine echipele locale – de la idee de produs până la crearea de produse viabile, dar şi programe cadru de înregistare a brevetelor. Astfel, doar în anul 2021, au fost înregistrate 42 de invenţii locale.

Centrul de Inginerie Bosch joacă un rol esenţial în transformarea sectorului mobilităţii, încă de la înfiinţarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware şi mecanică şi ingineria fiabilităţii, dar şi în planificarea vânzărilor, peste 1000 de experţi locali contribuie la dezvoltarea unor soluţii inovatoare, bazate pe inteligenţa artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilităţii electrice, conectate şi Internetul lucrurilor. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch şi cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluţii unice clienţilor din întrega lume.